Kommunen får til at opgave at sikre rent drikkevand

KORT NYT11. NOV 2019 8.43

FAXE: Staten har bedt Faxe Kommune om at undersøge, hvordan 57 vandboringer sikres imod pesticider fra landbruget. Det kan betyde krav om økologisk dyrkning og en erstatning til landmændene, som vandværkernes forbrugere skal betale. Det skriver Sjællandske.

Faxe Kommune skal i løbet af 2020-2023 arbejde for, at der fremover ikke bruges pesticider i udvalgte boringsnære beskyttelsesområder - BNBO'er. Hvis Miljøstyrelsen vurderer, at kommunen ikke er kommet i mål med beskyttelsen mod forurening med pesticider i BNBO'er, vil der følge et lovbestemt sprøjteforbud i BNBO. Forbuddet vil udløse kompensation, og ophør af brugen af pesticider skal ske først og fremmest gennem frivillige aftaler med de berørte lodsejere om for eksempel pesticidfri dyrkning, økologisk drift, dyrkningsfri brug af området eller opkøb af jord.

Beskyttelsesbehovet skal vurderes i en analyse af de hydrogeologiske forhold i de enkelte BNBO'er. Kommunen understøtter en proces, hvor der indgås frivillige aftaler med de berørte landmænd, der bruger pesticid i dyrkning af arealer i de BNBO'er, hvor kommunen har vurderet, at en øget beskyttelse er nødvendig. Kommunen skal facilitere, at der indgås aftale mellem landmand og vandværk. Hvis der ikke kan indgås frivillige aftaler, skal kommunen vælge, hvordan et forbud mod brug af pesticider i relevante BNBO'er skal gennemføres.

MG

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt