Sårbare gravide får hjælp til at skabe gode børneliv
Foto: Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix

Sårbare gravide får hjælp til at skabe gode børneliv

Mindfulness og forebyggelse af partnervold skal støtte gravide til at blive bedre forældre.
28. OKT 2019 10.05

HOVEDSTADEN: Det hidtil største projekt i Danmark skal give gravide og deres ufødte børn en bedre start på livet. For psykiske og sociale problemer under graviditeten får ofte store konsekvenser for barnet senere.

Med projektet 'God start på familielivet' vil Amager og Hvidovre Hospital, Mary Fonden, Dansk Center for Mindfulness ved Aarhus Universitet og Østifterne lave et tilbud, som støtter forældrene gennem graviditeten til at skabe trygge rammer for deres kommende barn.

- Det her er det største projekt nogensinde i Danmark, hvor man meget bredt forsøger at hjælpe alle gravide, siger afsnitsleder og jordemoder i Familieambulatoriet på Hvidovre Hospital Michelle Kolls.

- Det er et brud med det nuværende siloopdelte system, hvor gravide - hvis de har overskuddet til det - ofte bare får stukket en pjece i hånden, og selv må opsøge rådgivning, hvad der oftest ikke sker, siger hun.

Mary Fonden arbejder blandt andet med partnervold og håber med sin deltagelse i projektet at være med til at forebygge, at børn vokser op i et hjem med vold.

- I dag findes der ikke en model for screening af gravide for partnervold. Det vil vi meget gerne være med til at udvikle og samtidig undervise jordemødre i tegn på vold, og i hvordan de taler med gravide om partnervold, siger Helle Østergaard, der er direktør i Mary Fonden.

Internationale undersøgelser viser ifølge Jordemoderforeningen, at fire til otte pct. af gravide udsættes for fysisk vold. Danske undersøgelser tyder på, at tallene er de samme her til lands.

Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt