Simon Emil Ammitzbøll-Bille har meldt sig ud af Liberal Alliance
Foto: Oscar Scott Carl, Ritzau Scanpix

Simon Emil Ammitzbøll-Bille har meldt sig ud af Liberal Alliance

Liberal Alliance blev reduceret til fire folketingsmedlemmer ved FV19, nu er de yderligere reduceret til tre.
22. OKT 2019 18.02

Folketingsmedlem Simon Emil Ammitzbøll-Bille har meldt sig ud af Liberal Alliance efter forgæves forsøg i folketingsgruppen på at genopfinde partiet, skriver den tidligere økonomi- og indenrigsminister på Facebook. Han oplyser ikke, om han vil være løsgænger, udtræde af Folketinget eller finde sig et nyt parti.

- Det er blevet tydeligt for mig, at vi ikke har været enige om en ny vej frem, lyder det i Simon Emil Ammitzbøll-Billes farvel. Han tilføjer, at 'derfor kan vi jo være lige gode venner alligevel'.

Hans farvel kommer i kølvandet på, at partiets tidligere politiske ordfører, den ikke genvalgte Christina Egelund, tog afsked med Liberal Alliance i weekenden. Simon Emil Ammitzbøll-Bille forsøgte for nylig som led i magtkampen i partiet at tage teten i et opgør med LA's hidtidige EU-politik, men uden at få folketingsgruppen og hovedbestyrelsen med sig.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille var af den ikke genvalgte, daværende partileder Anders Samuelsen udset til at overtage lederposten, men den resterende del af den gen- og nyvalgte folketingsgruppe ville det anderledes og gjorde nyvalgte Alex Vanopslagh til leder.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille var oprindeligt valgt for De Radikale siden FV05, men brød med partiet i 2008 og stiftede året efter Borgerligt Centrum. Han skiftede dog efter kort tid til Liberal Alliance, der var opstået på ruinerne af Ny Alliance. 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev