Undervisning på folkeskoler i Aarhus har været ulovlig
Foto: Niels Ahlmann Olesen, Ritzau Scanpix

Undervisning på folkeskoler i Aarhus har været ulovlig

Unge i aarhusianske modtagelsesklasser har på en stribe punkter ikke fået den rette undervisning, fastslår Undervisningsministeriet.

AARHUS: Aarhus Kommunes tilbud til unge tosprogede i modtagelsesklasser har i flere år ikke levet op til Folkeskoleloven. De unge har blandt andet fået færre timer end deres jævnaldrende i normalklasser, og de er ikke blevet undervist i alle fag. Det skriver JP Aarhus.

Det fastslår Styrelsen for Undervisning og Kvalitet under Undervisningsministeriet, der har pålagt Aarhus Kommune at leve op til lovgivningen.

Styrelsen konkluderer, at nogle tosprogede elever har gået mere end de højst tilladte to år i modtagelsesklasse, at de har været forhindret i at gå til prøve i 9. klasse, og at der i modstrid med lovgivningen ikke er blevet lavet uddannelsesparathedsvurderinger.

Bremser i stedet for at hjælpe
JP Aarhus har talt med flere elever, som har gået i modtagelsesklasse. De mener, at deres videre vej i det danske uddannelsessystem er blevet hæmmet af blandt andet manglende skolefag. De bakkes op af deres tidligere lærer Lene Aabye Møller, som i frustration over forholdene sagde op og klagede til Folketingets Ombudsmand.

- Det system, der skulle hjælpe dem i gang i Danmark, bremser i stedet deres udvikling, siger hun til JP Aarhus.

Aarhus Kommune forklarer, at man aldrig haft intentioner om at give nyankomne tosprogede et ringere skoletilbud. Der har alene været tale om fejlfortolkninger af lovgivningen, understreger  sektionsleder Dennis Møller Hansen, Børn og Unge.

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi har lavet nogle fejl. Dem har vi rettet op på, fastslår han overfor JP Aarhus.

ibs

Se flere stillinger
Nyhedsbrev