'Kræseposer' hjælper ældre til at spise

KORT NYT19. OKT 2019 8.15

STEVNS: Det er velkendt, at mange ældre har problemer med appetitten. Faktisk er det hele seks ud af ti, der har svært ved at spise nok, og det kan have konsekvenser for de ældre, som får sværere ved at klare hverdagens opgaver. Stevns Madservice har succes med deres 'kræseposer', som skal hjælpe de ældre til at spise mere mellem måltiderne. 

- Det er vigtigt, at vi kan tilbyde de ældre små energi- og proteintætte måltider, som indbyder og smager, så vi sikrer os at de spiser tilstrækkeligt. I kræseposerne er der forskellige små desserter, drikke og salte snacks, som indbyder til god variation til den daglige kost, fortæller afsnitsleder fra Stevns Madservice Anne-Marie Thøgersen. 

Stevns Kommune har fået 2,7 mio. kr. fra regeringen og satspuljemidlerne til at styrke ernæringsindsatsen i kommunen og gå forrest i kampen mod underernæring og uplanlagt vægttab blandt hjemmeboende ældre (+65 år), der modtager hjemmepleje. Derfor har kommunen blandt andet etableret et tværfagligt ernæringsteam, der hjælper de ældre. Ernæringsprojektet løber til udgangen af 2021.

esl