DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Madmøder skal skabe vækst og udvikling i Midt- og Vestjylland
Foto: Madmødet.dk

Madmøder skal skabe vækst og udvikling i Midt- og Vestjylland

Syv midt- og vestjyske borgmestre har netop markeret starten på en ny fødevaresatsning under overskriften Madmødet. Hundredvis af inspirerende møder og folkelige arrangementer skal bidrage til udviklingen af fødevareerhvervet.
12. OKT 2019 12.11

Syv midt- og vestjyske borgmestre har netop markeret starten på en ny fødevaresatsning under overskriften Madmødet. Hundredvis af inspirerende møder og folkelige arrangementer skal bidrage til udviklingen af fødevareerhvervet og tilbyde endnu flere at blive en del af de helt særlige madoplevelser, vi har her, skriver kommunerne i en pressemeddelelse.
 
Mad forbinder os. Omkring spisebordet, i marken, på fiskekutteren, i produktionskøkkenet og på tværs af kommunegrænser. Gennem Business Region MidtVest er Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Skive, Struer, Lemvig, Herning og Ikast-Brande gået sammen om at styrke Midt- og Vestjyllands fødevareerhverv. Det gør de med Madmødet, som er en lang række aktiviteter, der folder sig ud over de næste måneder og kulminerer i en fejring af landsdelens fødevarer den 14., 15. og 16. maj 2020. 

Man kommer alle til at mødes på tværs - hjemme hos den enkelte på gården, ved båden, i produktionen, på restauranten, på marken, i bryggeriet, på destilleriet, i urtehaven, på mejeriet og til fælles fest på torvet i hver af de syv hovedbyer. Der vil være madevents i alle syv kommuner.

- Fødevareerhvervet er et af de vigtigste arbejdsområder i Midt- og Vestjylland og Madmødet blev til på baggrund af et fælles ønske om at skabe bevidsthed og samarbejder mellem dem der henholdsvis producerer, tilbereder og spiser maden for at udvikle erhvervet endnu mere i vores område, siger Hans Østergaard (V), bestyrelsesformand for Business Region MidtVest og borgmester i Ringkøbing-Skjern.

Madmødets aktiviteter, som vil byde på alt fra fællesspisning og besøg hos producenter til debatter om landsbyudvikling og arbejdskraft, vil give et indblik i, hvorfor denne del af landet kan kalde sig 'Danmarks Spisekammer'.

Et møde om mad, der aldrig ender
Madmødet er ikke blot et enkelt møde eller en smagsprøve på det, regionen kan, men summen af utallige møder om mad på tværs af brancher og interesser i årene frem. Regionen vil åbne køkkener, spisekamre, natur, fiskeri, landbrug og virksomheder, så mange flere kan få smagen af Midt- og Vestjylland. Ikke bare én gang, men hele året rundt. 

- Udviklingen af et helt fødevareerhverv kræver langt mere end én begivenhed. Det er hårdt arbejde over mange år. Det ved vi i Midt- og Vestjylland. Det handler om dialog, viden, erfaring, mod og så handler det om at sætte de rigtige mennesker sammen, og det gør vi ved Madmødet, siger Susanne Nors, chef for Business Region MidtVest.

MG
 

  • Madmødet projektledes af Business Region MidtVest, som er et samarbejde mellem de syv midt- og vestjyske kommuner. Målet for samarbejdet er at styrke væksten, skabe nye jobs og tiltrække kvalificeret arbejdskraft til området.
  • Madmødet, eller madmøderne, er samlet omkring en række større aktiviteter og tematikker, fx Spis ved bondens bord; Det' bare mad; Fremtidens fødevarer; Fremtidens arbejdskraft og Smag på Vestjylland. De fleste aktiviteter sker i dagene 14.-16. maj 2020 ude hos producenter og fødevareerhvervets øvrige aktører i alle de syv kommuner.
     

Læs mere om madmødet.dk her