Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Smallere Middelfart-budget i år med løft til folkeskolerne

MIDDELFART: I strid med traditionen for enighed eller næsten-enighed om de årlige budgetaftaler har Middelfarts 2020-budget kun 18 af 25 byrådsmedlemmer bag sig. Venstre med seks og Enhedslistens ene byrådsmedlem står uden for den aftale, som Socialdemokratiet med sit aboslutte flertal på 14 byrådsmedlemmer har indgået med de tre enkeltpersonpartier Dansk Folkeparti, SF og De Konservative samt løsgænger Anni Tyrrestrup (eks-DF).

Budgetaftalen giver to gange fire mio. kr. årligt i 2020 og hvert af overslagsårene til folkeskoleområdet, henholdsvis til 'flere aktiviteter i og uden for skolen' og til 'fagligt løft af eleverne'. Også på ældreområdet er der penge til flere aktiviteter, og til daginstitutionerne er der penge til bedre normeringer. Desuden konverteres en ellers planlagt tredje lukkeuge i sommerperioden til tre lukkedage op til påskehelligdagene.

Et årligt klimafolkemøde der hidtil har været en mestendels indre-middelfartsk begivenhed, skal løftes til at blive en national begivenhed. Til de formål er der afsat en mio. kr. årligt i 2020 og hvert af overslagsårene.

mk

Se budgetaftalen.