57.000 børn og unge undersøger plastic i naturen

KORT NYT16. SEP 2019 5.48

I de kommende uger vil 57.000 skolebørn i årets Masseeksperiment undersøge, hvor meget og hvilke former for plastik der findes i den danske natur. Det er første gang, der bliver lavet en national kortlægning af et helt lands plastforurening. De deltagende elever skal samle plastic i forskellige naturområder. Herefter skal plastikken inddeles i konkrete kategorier - eller undersøges for såkaldte polymerer for at bestemme kategorien nærmere. 

Det er det danske forskningscenter MarinePlastic, der står for analysen af elevernes indsendte resultater og den forskningsmæssige efterbehandling. Resultaterne vil blive registreret i Marine LitterWatch, der er en database udviklet af Det Europæiske Miljøagentur. De danske skolebørns undersøgelser og fund kan derfor komme til at få en større betydning, fortæller lektor ved Roskilde Universitet og repræsentant for MarinePlastic Kristian Syberg.

Masseeksperimentet er en del af den årlige Naturvidenskabsfestival, der arrangeres af det nationale naturfagscenter, Astra. Resultaterne af plasticeksperimentet forventes at blive offentliggjort i en rapport i januar 2020.

Ritzau

Se flere stillinger
Nyhedsbrev