Ulovlig træfældning ender som politisk sag

KORT NYT11. SEP 2019 8.25

GLADSAXE: En sag om ulovlig træfældning på en privat grund ved Bagsværd Sø er lige nu et af de store samtaleemner i Gladsaxe Kommune. For både borgmesteren og en række beboere er stærkt utilfredse med, at en grundejer har valgt at fjerne en række træer ned mod søen i strid med bevaringsbestemmelser i lokalplanen.

Ifølge en redegørelse fra kommunen, som TV2 Lorry er i besiddelse af, slog en beboer i området alarm til kommunens forvaltning i torsdags, da han opdagede at ejeren af Slotsparken 44 var i gang med at fælde træer på grunden. Ejeren mødte herefter op for at få lov til at fælde det sidste træ, da det står præcis der, hvor det fremtidige hus skal bygges.Men det blev pure afvist med begrundelsen, at træet er det sidste træ, der er tilbage af skovagtigt karakter, og fordi ejeren endnu ikke har fået byggetilladelse til det nye hus.

- Det er altid alvorligt, når en ejer eller en bygherre overtræder de bevaringsbestemmelser, som vi har besluttet i en lokalplan. Uanset om det handler om bevaringsværdige bygninger eller natur, så skal det jo overholdes. Den her sag rejser nu debatten, om vi skal ind og se på samtlige grunde og lave nye lokalplaner, for at sige hvilke træer, der må fældes, og hvilke der ikke må, siger borgmester Trine Græse (S) til TV2 Lorry.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt