Storbrand i Frederiksværk skal undersøges nærmere

Halsnæs Kommune vil sikre sig, at alle procedurer for affaldshåndtering var overholdt op til fredagens store brand i metalskrot.
9. SEP 2019 8.22

HALSNÆS: Røgen har endelig lagt sig over Frederiksværk efter fredagens voldsomme brand ved stålvalseværket. Men hos nogle af naboerne på campingpladsen i nærheden ulmer den grimme oplevelse stadig.

- Det er selvfølgelig bekymrende. Og det er også lidt bekymrende, hvor lidt man ved, når sådan en hyletone begynder at lyde, siger Per Petersen, der er fastlægger på Frederiksværk City Camping.

Branden der brød ud i noget metalskrot, kastede potentielt giftig røg ind over byen, og derfor blev borgerne med sirenesignal bedt om at holde sig inden døre. Og med god grund, fortæller campingpladsens indehaver, der var ude at lufte sin hund.

- Efter fem minutter var jeg nødt til at tage et tørklæde op foran næsen, fordi det begyndte at svie. En skarp svie i næseboret. Jeg kunne også mærke en trykken for brystet, forklarer Winnie Topp.

50 mand blev straks sat i gang med slukningsarbejdet, der først var forbi et døgn senere lørdag eftermiddag.

'Svært helt at undgå'
Nu venter det mere formelle efterslukningsarbejde for Halsnæs Kommune, der med politi og beredskab vil evaluere, om alle procedurer i forbindelse med affaldshåndteringen har været overholdt.

- Vi er nødt til at undersøge det detaljeret, og det starter med, at politiet får undersøgt brandårsagen, og så skal vores miljøfolk i samarbejde med de andre finde ud af, hvordan det her sted ser ud i forhold til de tilladelser og den lovgivning, der er gældende. Og efter det kan man drage nogle konklusioner, siger borgmester Steffen Jensen (S).

- Når man ser på, hvor branden opstod i det her tilfælde, var det på det yderste af molen. Så røgudviklingen kom sådan set flere kilometer ud, og så det er svært helt at undgå sådan nogle eksempler. Så kunne vi slet ikke have arbejdspladser i kommunen, og det er vi jo heller ikke tjent med, forklarer borgmesteren.

Det er langt fra første gang, at affaldshåndtering på havnen i Frederiksværk giver problemer. Men det lokale beredskab er tilpasset den risiko, der altid følger med tung industri, lyder det fra indsatslederen.

- Vi kigger på de risici, der er i området, og det dimensionerer vi vores beredskab efter og tager udgangspunkt i, at de tilladelser og regler, der er, bliver overholdt, siger Jesper Marcussen fra Frederiksborg Brand & Redning.

Politiet arbejder videre på at klarlægge brandårsagen i den nye uge.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt