Aalborg sætter ind mod nordjysk fedmeepidemi

KORT NYT8. SEP 2019 10.16

AALBORG: Aalborg Kommune ser med bekymring på det voksende antal borgere, der enten er overvægtige eller svært overvægtige. Tallene viser, at hver anden borger i kommunen er overvægtig og 22 pct. er svært overvægtig. Definitionen på en overvægtig er et BMI på over 25, og for svært overvægtige er det en BMI over 30, skriver Nordjyske.

Derfor vil sundheds- og kulturudvalget ved budgetforhandlingerne have afsat et millionbeløb til forebyggelse af svær overvægt.  Indsatsen, som Aalborg Sundhedscenter skal stå for, vil indeholde en kombination af kostvejledning, fysisk aktivitet og motivationsarbejde med borgeren. Forventningen er at 300-500 borgere vil kunne starte på et forløb pr. år. Målsætningen det første driftsår er 200-250 borgere i 2020.

Håbet hos kommunen er, at borgerne med projektet opnår et vægttab som følge af indsatsen og undgår følgesygdomme og andre negative effekter af overvægt. På længere sigt er det håbet hos kommunen, at indsatsen vil kunne medføre en besparelse i den samlede kommunale økonomi.

MG

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev