
ESBJERG: Mærkatet 'hård ghetto' er ikke ligefrem et drømmescenarie for en kommune, og derfor tager flere og flere af dem andre midler i brug for at få deres boligområder af listen.
I Esbjerg har man skelet til, hvordan kunst og kultur kan være med til at berige et boligområde og i samarbejde med Statens Kunstfond ansat en deltidsbilledkunstner, der rykker ud på Stengårdsvej, som er udnævnt til Danmarks fattigste vej.
Med workshops inddrager billedkunstner Tina Ratzer områdets beboere fra starten, og de er med til at lave den kunst, der skal pryde området. På den måde skaber man nemlig tillid, lød det fra kunstneren.
Fattigt område beriges
Også kommunen har haft stort fokus på at finde ud af, hvordan kulturen kan være med til at udvikle et udsat boligområde, lød det fra May-Britt Andrea Andersen (K), Esbjergs formand for kultur- og fritidsudvalget.
- På den her måde forsøger vi at berige et ellers kunstfattigt område. Det er et eksperiment, og vi bliver ikke klogere uden eksperimenter, sagde formanden.
Det er Statens Kunstfond, som økonomisk har været med til at gøre projektet muligt. Her har man nemlig en mission om, at alle danskere skal kunne se kunsten. Formand Michael Bojesen understregede flere gange vigtigheden af, at borgerne er med helt fra starten, så alles ressourcer udnyttes.
- Det her er en kombination af mange ting. Vi kan ikke ændre et boligområde med ét lille. Men vi kan blive bedre til at tænke kunst og kultur ind fra starten, sagde han.
Små projekter kan nemlig også have stor kunstnerisk værdi, og det gælder om at skabe ånd, lød det fra KL-direktør Laila Kildesgaard.
- Vi kan se, og det gælder ikke kun for udsatte boligområder, men folk vil bo, hvor der er ånd og godt at være. Det er vores opgave kommunalt, sagde Laila Kildesgaard.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.