Stig Grenov vil ikke genopstille som KD-formand efter sygemelding
Foto: Martin Sylvest, Ritzau Scanpix

Stig Grenov vil ikke genopstille som KD-formand efter sygemelding

Kristendemokraternes sygemeldte formand peger på næstformand Isabella Arendt som permanent på posten.
28. MAJ 2019 13.16
TEMA: FV19

Kristendemokraternes delvist sygemeldte formand Stig Grenov vil ikke genopstille som landsformand for partiet, oplyser han. I stedet anbefaler han sin indtil nu midlertidige afløser, næstformand Isabella Arendt.

- Processen frem mod beslutningen har været længe undervejs. Imidlertid har tiden efter valgets udskrivelse for alvor gjort det klart, at det er tid til nye kræfter og visioner i spidsen for partiet, siger han i en meddelelse.

Det står ikke umiddelbart klart, hvornår Stig Grenov vil træde formelt tilbage. Han er sygemeldt fra formandsposten med selvdiagnosticeret stress, men er fortsat folketingskandidat i Københavns Storkreds og har i den egenskab genoplivet et uønsket fokus på partiets holdning til fri abort.

'Det er, som om alle kvinder skal have en abort for at være moderne og frigjort', skrev Stig Grenov i et tweet, som snart efter blev trukket tilbage og undskyldt.

Også den vikarierende formand Isabella Arendt lagde afstand. Hun beskrives som partiets store håb i jagten på at komme i Folketinget for første gang i 14 år.

- Isabella har igennem år udvist en kæmpe arbejdsindsats og dertil kløgt, format og overblik i praktisk håndtering af den politiske dagsorden. Det er min overbevisning, at Isabella vil styrke partiets stærke holdånd og føre KD videre ind i en ny tid, siger Stig Grenov, der har været partiets formand i syv år.

Ritzau

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt