Elever i fodboldprojekt opnår bedre trivsel og lavere fedtprocent

Folkeskoleelever i 4.-6. klasse er to gange om ugen i 11 uger blevet undervist i sundhed på fodboldbanen.
29. APR 2019 6.36

Social trivsel, bedre kondi og mere viden om sundhed. Det er resultater, som skoleelever i 4.-6. klasse har opnået på fodboldbanen. Eleverne er blevet undervist i Dansk Boldspil-Union og Syddansk Universitets skoleforløb '11 for Health' med fodbold to gange ugentligt i 11 uger.

I alt har 15.000 danske elever været igennem forløbet, og resultatet er både stærkt fagligt og sundhedsmæssigt, siger Peter Krustrup, som er professor i sport og sundhed på Syddansk Universitet. 

- De 11 uger gav en bedre sundhedsprofil - både lavere blodtryk og lavere fedtprocent. Og så gav det børnene en bedre fysisk form ved, at de fik en større muskelstyrke og springkraft, siger han til DR København.

Også Tina Enestrøm, som er projektleder for DBU's skoleaktiviteter, er imponeret over børnenes resultater:

- Eleverne har på de 11 uger også fået større viden om sundhed og trivsel. Og det har en rigtig god effekt på elevernes fysiske form uanset udgangspunkt, siger hun til DR København

Mere kammeratlig indstilling
Og lige præcis det fysiske udgangspunkt har været overraskende, siger Peter Krustrup fra SDU:

- Effekterne er nøjagtig lige så gode for de elever, som aldrig har spillet fodbold før og som ikke er fysisk aktive i deres fritid sammenlignet med dem, der allerede går til boldspil og fodbold, siger han til DR København.

Projektet er bygget op om fodbold, fordi det er en højintens sportsgren med meget småspil og berøringer. Og så er der også elementer af styrketræning og almindelig konditionstræning i forløbet.

En af de skoler i hovedstadsområdet, der har været med i forløbet, er Gadstrup Skole syd for Roskilde, hvor lærer Berit Jakobsen tager en masse positivt med fra forløbet. Det er blandt andet måden at tilrettelægge et forløb på, men også glæden ved en mere kammeratlig indstilling fra elevernes side.

- Den måde vi har struktureret forløbet på, kan vi tage med os i de andre aktiviteter, vi laver. Og derudover kan børnene tage det med sig, de har bygget op i de 11 uger. Det er både større tolerance over for hinanden og bedre kammeratskab, siger Berit Jakobsen.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev