Rådmand vil have grønne og røde vikinger i Aarhus

AARHUS: I går kom det frem, at flere byråd ønsker kønsneutrale lyssignaler ved fodgængerovergange, som det allerede ses i flere europæiske storbyer som Köln og Madrid. Men Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, har en ny ide. Han vil have vikinger som fodgængersignaler i udvalgte historiske områder i Aarhus, oplyser kommunen.

Ifølge kommunen har Aarhus en særlig plads i Danmarks vikingehistorie, fordi mange af gaderne i bymidten ligger præcis samme sted som i 900-årene, hvilket er enestående for en dansk by. Denne historie vil Bünyamin Simsek gerne markere ved at skifte udvalgte fodgængersignaler med grønne og røde vikinger.

- Mange kender ikke til Aarhus’ særlige betydning for vikingetiden, og det vil jeg gerne lave om på. Vi vil fortælle de glemte historier og brande Aarhus som den vikingeby, vi er. Med et beskedent budget kan vi skifte udvalgte fodgængersignaler og skabe reel værdi for både turister og aarhusianere, og arbejdet med at skifte fodgængersignalerne sker i tæt samarbejde med Moesgaard Museum, siger Bünyamin Simsek.

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt