Byrådsmedlem i Greve tiltalt for drabsforsøg
Foto: Greve Kommune

Byrådsmedlem i Greve tiltalt for drabsforsøg

Venstre-politikeren Rene Kauland er tiltalt for drabsforsøg på sin ekskæreste og vold af særlig farlig karakter.
26. FEB 2019 15.33

GREVE: Landsretten har valgt at ophæve navneforbuddet mod byrådsmedlem i Greve Kommune, Rene Kauland (V), der er tiltalt for drabsforsøg mod sin ekskæreste og vold af særlig farlig karakter mod også ekskærestens datter, skriver Ekstra Bladet.

Drabsforsøget fandt ifølge BT, som har fået indsigt i anklageskriftet, sted den 11. maj 2018. Ifølge anklagemyndigheden brød Rene Kauland ind hos sin ekskæreste og slog på hende med et tungt slagvåben, formentlig en økse. Det skete foran kvindens datter, som også blev slået i ansigtet.

De lå begge og sov i kvindens seng i et rækkehus i Greve, som Rene Kauland angiveligt skulle have trængt ind i ved at smadre en rude, mens han var maskeret. Den 10-årige datter formåede at hente hjælp hos naboen.

Ifølge BT fremgår det af anklageskriftet, at kvinden var i livsfare ved overfaldet, da hun fik brud på arme, ben, ribben og halspulsåren. Hun overlevede kun, fordi hun nåede at afværge. Politiet har endnu ikke fundet øksen.

Rene Kauland har siddet varetægtsfængslet i godt ni måneder, mens Midt- og Vestsjællands Politi efterforsker den alvorlige sag. I 2017 blev han valgt ind i byrådet i Greve Kommune og var formand for skole- og børneudvalget, indtil han sidste år blev varetægtsfængslet.

Blev valgt på tryghed
Ved KV17 fik han 353 personlige stemmer. I sin valgkamp slog han på, at han gerne ville arbejde for kommunens børn og for at gøre lokalområdet trygt. 

- Jeg har en ambition om, at Greve Kommune skal være et fantastisk sted at bo, leve og arbejde, og hvor tryghed og velfærd til kommunes borgere er i højsædet, skrev han på sin valgprofil på TV2 Lorry op til KV17.

I en mail af 13. maj 2018 bad politikeren om orlov fra byrådet i første omgang i tre måneder. Byrådet blev orienteret om begrundelsen for ansøgningen i et fortroligt bilag.

I første omgang var politikeren dækket af navneforbud, som en byretsdommer ved Retten i Roskilde valgte at ophæve på grund af Kaulands rolle som kommunalpolitiker. Denne beslutning kærede forsvareren, Henrik Stagetorn, til landsretten, der altså nu har valgt at ophæve det.

Kauland selv har hele vejen igennem nægtet sig skyldig. Retssagen mod ham forventes at starte ved Retten i Roskilde den 6. marts, og anklagemyndigheden har anmodet om medvirken af nævninge. Det gøres i sager, hvor kravet til straf forventes at være mindst fire års fængsel.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt