Assens ruller forringet rengøring tilbage til den hidtidige standard

Enigt udvalg siger stop efter massiv kritik af rengøring hver femte uge. Byrådet skal finde pengene.
26. FEB 2019 6.57

ASSENS: En standard med rengøring blot hver femte uge hos kommunens ældre holdt ikke længe i Asssens, hvor social- og sundhedsudvalget mandag aften ifølge flere medier besluttede, at 1.400 borgeres sager skal gennemgås, og at der igen skal gøres rent og vaskes gulv hver tredje uge.

Alle var enige på det ekstraordinære udvalgsmøde, der var kommet i stand på foranledning af borgmester Søren Steen Andersen (V). Det skete på grund af usikkerhed om grundlaget for beslutningen om at skrue ned for rengøringsstandarden.

Trods udvalgets beslutning om at rulle rengøringsniveauet tilbage til det hidtidige niveau, er der stadig usikkerhed om finansieringen. Det bliver det op til byrådet at udrede, når det holder møde onsdag. For de kommende år opfordrer social- og sundhedsudvalget til, at spørgsmålet om serviceniveauet bliver en del af budgetforhandlingerne.

I alt 600 ældre nåede at blive omfattet af den forringede standard. Ifølge Jyllands-Posten har de krav på, at Assens Kommune refunderer deres udgifter, hvis de i perioden har betalt for supplerende privat rengøring.

mk

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt