Minister-forslag om flere forebyggende hjemmebesøg til ældre

I dag bliver alle tilbudt et forebyggende hjemmebesøg, når de fylder 75 år. Fremover skal enlige ældre nu også have tilbuddet, når de fylder 70 år.
21. FEB 2019 17.25

Alle enlige ældre skal fremover have tilbudt et forebyggende hjemmebesøg, når de fylder 70 år. Lovforslaget er en del af ældreministerens initiativer til at bekæmpe ensomhed blandt ældre. I dag bliver alle tilbudt et forebyggende hjemmebesøg, når de fylder 75 år. Fremover skal enlige ældre nu også have tilbuddet, når de fylder 70 år, lyder det fra ministeriet.

Folketinget førstebehandlede torsdag ældreministerens lovforslag, som blandt andet skal være med til at opspore og forebygge ensomhed blandt ældre.

Det forebyggende hjemmebesøg kan eksempelvis bruges til at hjælpe den ældre videre til frivillige organisationer eller kommunale tilbud. Formålet er, at besøget kan bidrage med råd og vejledning om aktiviteter og støttemuligheder, som kan give større tryghed, trivsel og sundhed for den enkelte.

Med lovforslaget er lagt op til, at kommunerne skal:

  • tilbyde alle 70-årige, der bor alene, et forebyggende hjemmebesøg.
  • fortsat tilbyde forebyggende hjemmebesøg til alle 75-årige og 80-årige.
  • tilbyde årlige besøg til alle ældre fra de er 82 år (tidligere 80 år).
  • fortsat tilbyde behovsbestemte forebyggende hjemmebesøg til alle ældre i alderen 65-81 år, hvis den ældre vurderes at være i risiko for nedsat social, psykisk og fysisk funktionsevne.
Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt