Syddanmark afsætter årligt ni mio. kr. til ambulancer

Regionsrådet opprioriterer den præhospitale indsats med ni mio. kr. årligt og psykiatrien med lidt over 20 mio. kr.
20. FEB 2019 12.00

SYDDANMARK: Et enigt regionsråd i Syddanmark afsætter nu ni mio. kr. om året til flere ambulancer og akutbiler, oplyser regionen. Det gælder også en etablering af en ny ambulancestation i Kruså/Padborg.

Regionen vil placere en ny akutbil i Tinglev, have flere ambulancetimer i Holsted og Odense og dække Ølgod med en ambulance året rundt. Samtidig skal der placeres en ny station med en akutibl i Agerbæk, og der skal placeres en akutbil i sommerferieperioden i Nørre Nebel.

- Vi opruster med ambulancer og akutbiler en række steder, hvor der hidtil har været længere responstider end i mere tæt befolkede områder, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V) til TV Syd.

Inden for 15 minutter
Med aftalen er der også sat nye mål for responstider i hele regionen om, at mindst 95 pct. af alle udrykningskørsler skal være fremme inden for 15 minutter.

Aftalen indeholder også 12 konkrete initiativer til forbedring af psykiatrien, som der skal bruges 22 mio. kr. på. Initiativerne indebærer blandt andet, at regionen vil afsøge muligheder for at lave særlige indsatser for hjemløse med samtidigt misbrug og psykisk sygdom, større rekruttering til psykiatrien samt gennemførelse af en analyse om børn og unges mistrivsel.

Regionen ønsker også med aftalen at styrke psykiatriforskning.

eo

Se aftalen om den præhospitale indsats her og aftalen om psykiatrien her.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt