Vælgererklæringer i rekordtempo gør Riskær-parti tæt på FV19-klar
Foto: Bax Lindhardt, Ritzau Scanpix

Vælgererklæringer i rekordtempo gør Riskær-parti tæt på FV19-klar

Partiet Klaus Riskær Pedersen stiftet af erhvervsmanden af samme navn har kurs mod opstillingsberettigelse i marts.
4. FEB 2019 11.14
TEMA: FV19

FOLKETINGET: Erhvervsmanden Klaus Riskær Pedersen har i hidtil uset rekordtempo indsamlet vælgererklæringer til sit parti af samme navn. Personen Klaus Riskær Pedersen fik partinavnet Klaus Riskær Pedersen godkendt af Indenrigsministeriet 23. oktober 2018, og ved den månedlige opgørelse den 4. febuar har han ifølge ministeriet nået 15.156 vælgerklæringer af de 20.109, der kræves for at være opstillingsberettiget.

Det svarer til 145 vælgererklæringer om dagen, og hvis han kan holde tempoet, er der udsigt til, at opstillingsberettigelsen er i hus midt i marts og dermed formentlig inden FV19. Klaus Riskær Pedersens - altså partiets - erklærede hovedmål er at få indført et nyt skattesystem, der er mere gennemskueligt end det eksisterende.

Klaus Riskær Pedersen - altså personen - blev tilbage i 1989 valgt til Europa-Parlamentet for Venstre, men blev efter en personlig konkurs ekskluderet af partiet, da der var knap et år tilbage af valgperioden på fem år. Senere har han flere gange søgt at blive opstillet til Folketinget, men både Socialdemokratiet, De Konservative og senest Alternativet betakkede sig, mens han selv har afvist en føler fra Kristendemokraterne.

Derimod ser det nu ud til at lykkes med hans eget parti med samme navn som ham selv. Med 145 indsamlede vælgererklæringer pr. dag går det over dobbelt så hurtigt som for den hidtidige rekordholder, Nye Borgerlige, som nåede hus med sine vælgererklæringer i løbet af knap et år fra 28. oktober 2015 til 21. september 2016, svarende til 61 vælgererklæringer pr. dag.

Alternativet brugte op til FV15 knap halvandet år fra 18. december 2013 til 3. maj 2015, svarende til 40 vælgererklæringer pr. dag, mens veteran-partiet Kristendemokraterne, der indsamler nye underskrifter til folketingsvalg efter folketingsvalg, måtte bruge over to år fra 25. juni 2015 til 18. oktober 2017 på at nå i mål. Det svarer til en kadence på blot 24 vælgererklæringer pr. dag.

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt