Endnu en person sigtet i sagen om satspuljesvindel for millioner

Den femte sigtelse i sagen efter hovedpersonen Britta Nielsen, hendes søn og to døtre.
30. JAN 2019 6.40

Bagmandspolitiet har sigtet endnu en person i den mindst 111 mio. kr. store svindelsag fra Socialstyrelsen. Der holdes onsdag retsmøde om navneforbud for den sigtede, som derfor indtil videre ikke kan identificeres nærmere

Den nye sigtede nægter sig skyldig, oplyser hans advokat Andro Vrlic til Ekstra Bladet. I sagen er den 64-årige Britta Nielsen og hendes tre børn i forvejen sigtet.

Ifølge sigtelsen mod Britta Nielsen nåede hun at foretage mindst 272 ulovlige transaktioner i årene fra 2002 og frem til 2018. Hun havde som særlig betroet medarbejder blandt andet adgang til Socialstyrelsens mest vitale systemer hjemmefra.

Både hun og hendes søn sidder i øjeblikket varetægtsfængslet i sagen. Sønnen er blandt andet sigtet for hæleri af særlig grov beskaffenhed ved fra 2002 til 2018 at have modtaget udbyttet fra eller medvirket til at skjule udbyttet, som Britta Nielsen svindlede sig til.

Også Britta Nielsens to døtre er sigtet for hæleri. Ingen af dem er dog fængslet. Både sønnen og de to døtre nægter sig skyldige, mens Britta Nielsen ikke har taget stilling til sigtelsen.

Det er ikke oplyst hvad den femte person i sagen er sigtet for. Ifølge advokat Andro Vrlic afventes 'en nærmere præcisering af sigtelsen', siger han til Ekstra Bladet. Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, i daglig tale Bagmandspolitiet, vil ikke bidrage med oplysninger eller kommentarer.

Ritzau

Fakta 

  • Sagens hovedperson Britta Nielsen var afdelingsleder i Socialstyrelsen frem til 26. september 2018. Hun er sigtet for at have svindlet for 111 mio. kr., som hun har overført fra Socialstyrelsens satspuljemidler til egne konti.
  • 30. oktober 2018 blev Britta Nielsens 38-årige søn anholdt i Johannesburgs internationale lufthavn i Sydafrika. Han er sigtet for groft bedrageri til 3,6 mio. kr.
  • 5. november 2018 blev Britta Nielsen anholdt i en lejlighed i Johannesburg. Hun rejste efterfølgende frivilligt hjem til Danmark.
  • 10. november 2018  blev mor og søn varetægtsfængslet i København. Siden er fængslingen blevet forlænget flere gange.
  • Britta Nielsens to døtre er ligesom sønnen sigtet for groft hæleri ved at have brugt at de penge, som deres mor angiveligt har svindlet sig til. Politi og anklagemyndighed har dog ikke krævet døtrene varetægtsfængslet.
  • 30. januar holdes retsmøde i Københavns Byret om navneforbud for endnu en sigtet i sagen. Der er tale om en mand, som nægter sig skyldig. Det er ikke kommet frem, hvad han nærmere er sigtet for i sagen.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt