DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

1.367 nye smittede og uændret kontakttal

Kun én gang før er der fundet så mange smittede på et døgn. I Nordjylland er der ved at være styr på smitten.
24. NOV 2020 14.48
TEMA: Corona

1.367 personer er testet positiv med covid-19 det seneste døgn, viser dagens tal fra Statens Serum Institut. Det er det næsthøjeste antal under pandemien - kun overgået af 1.427 6. november.

De 1.367 smittede er dog fundet blandt hele 81.621 prøver, så det er 1,67 pct. af dem, der var positive. Det er kun en smule højere end i går.

Der er registreret otte dødsfald det seneste døgn. Det har fået antallet af indlagte til at falde med seks til 255, hvoraf de 37 er nyindlæggelser. Der er nogenlunde uændret 40 personer på intensiv, heraf 23 i respirator.  

Forholdsvis værst ser det fortsat ud på Samsø, hvor 14 smittede den seneste uge bringer det såkaldte incidenstal op på 383. Derefter følger Solrød, Morsø, Brøndby, Odder, Struer, Holstebro og Albertslund, som alle er over 300. 

Lave nordjyske tal

Derimod har den massive indsats i Nordjylland de seneste uger hjulpet. De syv kommuner, som blev delvist lukket ned, og hvor alle blev opfordret til at lade sig teste, er nu alle blandt de 28 mindst ramte kommuner. Ser man bort fra Vesthimmerland, er de øvrige seks blandt de 14 kommuner, som har lavest incidens.

Læsø og Ærø har været uden nye smittede den seneste uge, og dernæst følger fra den positive ende Hjørring, Lolland, Fanø, Langeland, Thisted og Brønderslev.

Det såkaldte kontakttal er i denne uge faldet fra 1,1 til 1,0. Det betyder, at pandemien står stille, så ti smittede personer typisk vil have smittet ti andre.

- Epidemien er dermed stadig på samme høje niveau i DK, men vi har den under kontrol. Største opmærksomhed er fortsat på alle kommuner i og omkring hovedstadsområdet, hvor incidensen er på et højt niveau, skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

Ifølge Torben Mogensen, der er formand for Lungeforeningen, er det positivt, at smittetallene ligger stabilt, selv om det er på et højt niveau, og at kontakttallet er faldet.

- Vi håber selvfølgelig, at tallet kommer under 1, så epidemien aftager. Men lige nu forventer man ikke, at antallet af smittede stiger voldsomt, men vil ligge på det niveau, der er i dag, siger han til Ritzau.