1.202 nye smittede - 51 er indlagt

Mens antallet af daglige coronasmittede stiger, udgør Delta-varianten nu næsten otte ud af ti smittetilfælde.
14. JUL 2021 14.38

TEMA: Corona

Der er det seneste døgn registreret 1.202 nye smittede med coronavirus, viser tal fra Statens Serum Institut, SSI. Det er det højeste antal daglige smittede siden 21. maj. Det er desuden anden dag i træk, at mere end 1.000 personer er blevet smittet, og dermed fortsætter den seneste tids tendens med et stigende smittetal.

De smittede er fundet på baggrund af 83.042 PCR-prøver, hvor man podes i halsen. Det betyder, at 1,45 pct. af prøverne har været positive, hvilket ikke er set højere siden januar.

Antallet af indlagte stiger med 4 til 51. Det er fjerde dag i træk, hvor antallet af indlagte har været stigende. De 51 indlagte er dog fortsat en del under det niveau, der har været tidligere under epidemien. I de seneste fire dage er der ikke blevet registreret ét eneste dødsfald hos en person, der har været smittet med coronavirus.

Foruden PCR-prøverne er der også blevet foretaget 146.327 antigentest - også kaldet lyntest - men disse medtages ikke i de daglige smittetal, da der er stor usikkerhed forbundet med dem.

Delta-varianten har taget over

I takt med den stigende smitte, udgør Delta-varianten en større andel. 78,7 pct. af de positive coronaprøver, der blev analyseret i sidste uge, var med den mere smitsomme variant. Der er dog kun analyseret omkring hver tredje prøve fra sidste uge, så billedet kan ændre sig i takt med at, der kommer flere resultater ind.

I starten af juni udgjorde varianten under én pct. af de positive prøver, i forrige uge blev den dominerende, og nu udgør den altså knap 80 pct. af alle smittetilfælde.

Varianten er mere smitsom end Alpha-varianten, der tidligere var kendt som den britiske variant. Det er derfor, at den har kunnet udkonkurrere Alpha-varianten, og nu er den dominerende. Der er i alt registreret 3.162 smittetilfælde med varianten i Danmark.

240.000 børn indkaldes til vaccinering

Næsten 3,8 millioner er påbegyndt vaccination mod corona. Helt præcist har 3.772.099 personer - svarende til 64,5 pct. af befolkningen - fået minimum ét stik med en vaccine.

Af dem kan mere end 2,4 millioner kalde sig færdigvaccinerede. Det er præcist 2.453.390 personer, som dermed har modtaget det afsluttende stik. Det svarer til 41,9 pct. af befolkningen.

Sundhedsstyrelsen prioriterer vaccinationsindsatsen efter aldersgrupper og sårbarhed. Vaccineplanen er blevet udvidet til børn ned til 12 år, og onsdag bliver 240.000 børn mellem 12 og 15 år indkaldt til vaccination mod coronavirus. 

Ritzau