dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

1.078 nye coronatilfælde lørdag

Mens antallet af indlagte vokser, ser smitteudviklingen ifølge matematiker ud til at være stabiliseret.
15. NOV 2020 8.53
TEMA: Corona

Der ifølge en daglig opdatering fra Statens Serum Institut registeret yderligere 1.078 coronatilfælde i Danmark, og antallet af indlagte med corona er steget med 7 til 243.

Antallet af indlæggelser er dermed på sit højeste i efteråret.

Samtidig bekræfter antallet af nye smittetilfælde en tendens fra resten af ugen ifølge Viggo Andreasen, der er lektor i matematisk epidemiologi ved Roskilde Universitet.

- Hvis man korrigerer for hvor mange prøver, der er taget på den pågældende dag, efter den måde seruminstituttet gør det, var der i forrige uge en tendens til et let fald i antallet af nysmittede. Det fald er ophørt i den sidste uges tid, siger han.

Tiltag virker

For lidt over to uger siden indførte regeringen en række skærpede tiltag. Forsamlingsforbuddet blev sænket til ti personer, og der skal bæres mundbind flere steder, når man befinder sig i offentligheden.

Man kan ifølge Viggo Andreasen godt se en ændring i tallene for smitteudviklingen, efter tiltagene blev indført.

- Tiltagene, der blev indført for godt 14 dage siden, ser ud til at have virket, sådan at væksten i epidemien er standset. Men den er ikke blevet negativ. Så det er ikke sådan, at epidemien er på vej ned igen, siger han.

Status quo

Ifølge Viggo Andreasen så tyder udviklingen i tallene på, at tiltagene har bremset et voksende smitte - men ikke slået den ned. Der er så at sige status quo fra da de blev indført.

Dermed mener Viggo Andreasen ikke, at der er noget i smittetallene, der umiddelbart peger på, at situationen skulle være bedre, end da tiltagene blev indført.

Nogle af tiltagene blev indført med bestemt udløbsdato. Eksempelvis løber forsamlingsforbuddet på ti personer til 22. november.

Samtidig vokser antallet af indlagte fortsat. De 243 indlagte er det højeste antal på noget tidspunkt i efteråret og siden 4. maj.


Ritzau