Vestas suspenderer forventninger for 2020

Selvom første kvartal har levet op til forventningerne, har usikkerheden i lyset af corona betydet, at Vestas nu må opgive sin forventninger til året.
7. APR 2020 13.28
TEMA: Corona

Som følge af udbruddet af Covid-19, har Vestas besluttet at suspendere sine forventninger til 2020, oplyser Vestas i en pressemeddelelse. 

Siden udbruddet af Covid-19 har Vestas gennemført tiltag for at beskytte medarbejderne og begrænse coronavirus-pandemiens effekt på Vestas’ drift, men virussets spredning globalt og de nationale forholdsregler, der er indført for at inddæmme den, har ført til forstyrrelser i Vestas’ produktion, forsyningskæde og installationer.  

Foreløbige tal indikerer, at resultatet for første kvartal er på det forventede niveau, ligesom den totale ordreindgang for første kvartal er på 3,3 GW, som er i flugt af forventningerne for 2020, men på grund af den store usikkerhed, specielt vedrørende varigheden af pandemien og det fulde omfang af dens konsekvenser på globalt plan, suspenderer Vestas forventningerne for helåret.

- Situationen ændrer sig fra dag til dag og mine kollegaers evne til hurtigt at omstille sig og underordne sig omfattende sikkerhedsforanstaltninger har været helt essentiel for at holde første kvartals resultater på niveau med forventningerne. Desværre ser vi fortsat en spredning af pandemien, og uden en klar prognose for, hvornår vigtige markeder for vindenergi såsom USA, Brasilien og Indien kommer på fode igen, suspenderer vi vores forventninger grundet den manglende visibilitet for resten af året, udtaler Henrik Andersen, Group President & CEO.

Det foreslåede udbytte for 2019 vil ikke blive påvirket af beslutningen om at suspendere forventningerne. 

Selskabet vil fortsætte med at følge situationen tæt og udvikle og implementere beredskabsplaner i takt med pandemiens udvikling. 

Produktionsfaciliteterne i Kina er tilbage i normal drift og Vestas arbejder på at afbøde effekten af tabt produktionstid via selskabets globale produktionssetup, inklusive udnyttelse af kapaciteten i Kina til at håndtere udfordringer i andre dele af verden, hvor restriktioner og forstyrrelser ses i stigende grad. 

Så snart selskabet vurderer at det er i stand til at give nye estimater for resultaterne for helåret, vil Vestas offentliggøre opdaterede forventninger.

esl

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev