Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vejle indvier demensvenlige haver

KORT NYT12. NOV 2020 9.30

VEJLE: For ældre med demens er det vigtigt, at der er faste rammer. Derfor har Vejle anlagt demensvenlige haver på kommunens plejecentre. Her er haverne blandt andet indrettet til at stimulere alle sanser og inviterer borgerne til at tilbringe tid udenfor i naturen i sikre rammer.

Haverne skal indrettes på alle plejecentre med borgere med demens, og den første er nu indviet. Haverne tilpasses det enkelte plejehjems muligheder og får bl.a. snoede stier, masser af træer, planter og blomster. De er lavet i samarbejde med kommunens teknik- og miljøafdeling, og hvor det har været muligt, er der valgt klimavenlige løsninger.

- I nogle haver er der noget levende at se på og røre ved, f.eks. drive-in kaninbur med adgang for kørestol og rollator. Andre steder er der høns, der går frit omkring. Lyde er også vigtige, fx fra en rislende bæk eller et vandspil. Mange planter og buske i haverne er særligt fuglevenlige, så haverne skulle gerne komme til at genlyde af velkendt fuglekvidder. Og blomsterne i sig selv dufter og appellerer til både lugte- og synssansen, siger Birte Schelde, der er leder af demensenheden i Vejle.

ibs