Vattenfall præsenterer nyt forslag til Vesterhav Syd & Nord
Foto: Vattenfall

Vattenfall præsenterer nyt forslag til Vesterhav Syd & Nord

Efter borgerprotester mod opførelsen af vindmølleparkerne Vesterhav Syd & Nord præsenterer Vattenfall nyt udkast til placeringer. Ændringer forventes at koste et trecifret millionbeløb.
29. JAN 2020 12.21

Efter lokale protester mod opførelse af de nye vindmølleparker Vesterhav Syd og Nord, præsenterer Vattenfall nu et nyt designudkast. Her placeres vindmøllerne så langt væk fra kysten i det område, som staten har udpeget. Det oplyser Vattenfall i en pressemeddelelse. 

Det nye designudkast er et resultat af, at man har lyttet til borgernes bekymring, fortæller Jacob Nørgaard Andersen, Vattenfalls direktør i Danmark.

- De nye designudkast for Vesterhav Syd & Nord bekræfter, at vi har lyttet til lokale ønsker og investerer i at flytte møllerne så langt væk fra kysten som muligt. De to designs skal betragtes som Vattenfalls nuværende bud på møllernes placering. Selve miljøvurderingen vil være færdig til sommer, hvorefter Energistyrelsen vil bede offentligheden om inputs til den, siger han. 

Det gælder primært den nordlige del af vindmølleparken, da den sydlige allerede står så langt væk som muligt fra kysten. Etableringen af Vesterhav Syd & Nord er besluttet af Folketinget, og de to områder, som ligger mellem fire og ti kilometer fra kysten, blev udpeget af den danske stat i 2012. 

De to havmølleparker, som vil bestå af henholdvis 20 og 21 vindmøller, vil øge den danske elproduktion fra vind med cirka ti procent - nok til at dække det årlige elforbrug i 380.000 danske husstande. Ændringen fra det oprindelige design vil koste et trecifret millionbeløb, oplyser  Vattenfall i pressemeddelelsen. 

esl

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt