Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Valgkampen fortsætter på Bornholm

FOLKEMØDE Selv om statsministeren ikke har trykket på valgknappen endnu, så rejste Helle Thorning-Schmidt (S) de røde faner i valgkampens tegn, da hun trådte op på Danchells Talerstol
16. JUN 2011 16.50

Af Sine Riis Lund og Thea Storm Pedersen

BORNHOLM: Der blev skudt med skarpt på regeringens politik, da Socialdemokraternes partiformand Helle Thorning-Schmidt holdt sin partiledertale foran omkring 1200 fremmødte.

- Regeringen fører en politik, der bygger på tro, håb og skattelettelser, lød det fra oppositionens leder.

Særligt gik hun hårdt til regeringens økonomiske politik og de seneste to års krisehåndtering. Men også de efterhånden berømte toldere fik et ord med på vejen. Lakonisk bemærkede Helle Thorning-Schmidt det paradoksale i, at der i en krisetid ikke er råd til efterløn, mens der godt kan investeres i fire bemandede toldstationer i Sønderjylland.

Flere tilhørere end Løkke
- Det er ikke det, som Danmark har brug for i denne tid, bemærkede hun til klapsalver fra publikum.

I stedet appellerede hun til, at Danmark får ydmygheden tilbage og igen sætter en ære i at løfte i flok.

Folkemødet på Bornholm har demokrati som overskrift, men Helle Thorning-Schmidt gik let hen over de demokratiske visioner. Hun benyttede i stedet sin taletid til at få socialdemokratiske paroler ud over rampen. Og et slag har hun allerede vundet over sin rival Lars Løkke Rasmussen. Han mønstrede nemlig 200 færre tilskuere, da han i går stod på selv samme talerstol.