USA fik tilkoblet 2,5 GW ny vindenergi i andet kvartal

14 nye vindmølleparker blev færdiggjort i andet kvartal i USA med en samlet kapacitet på 2,5 GW. 25 GW er desuden i produktionsfasen, mens yderligere 18 GW er godt på vej i planlægningen.
17. AUG 2020 10.20

Der er blevet installeret mere end 2,5 GW vindenergi i årets andet kvartal, hvilket betyder, at der nu er samlet er installeret næsten 11 GW vindkraft i USA, fortæller den amerikanseke sektorfællesskab American Wind Energy Association (AWEA). 

De 2,5 GW er spredt ud over 14 nye projekter, som blev sat i omdrejninger i ni stater. Der blev installeret flest MW i Texas, som fik tilkoblet 810 MW. Missouri nåede desuden over 1 GW installeret vindenergi som den 20. stat til at nå den milepæl. 

Derudover er der masser af vindenergi på vej. Ifølge AWEA, er der mere end 25 GW vindenergi i produktion, mens mere end 18 GW er langt henne i planlægningsprocessen. De mere end 43 GW vindenergi-projekter i pipeline er en stigning på fire pct. stigning i forhold til 2019. 

USA's vindenergi består endnu primært af onshore vindenergi, men fremtiden kommer også til at bestå af offshore-projekter, hvor blandt andre Ørsted er involveret i en række store havvindmølleparker. 

Offshore-projeketerne står således for 21 pct. af vindenergien, der er lige nu er under udvikling og altså mere end 9 GW, oplyser AWEA. AWEA har tidligere vurderet, at der vil kunne opstå 83.000 jobs som følge af den øgede offshore-aktivitet. 

Coronakrisen har dog skabt en række forsinkelser for nogle af disse projekter, da en række tilladelser har ladet vente på sig. Ørsted oplyste tilbage i maj, at Skipjack i Maryland og South Fork i New York højst sandsynligt ville blive udskudt, fordi de var blevet ramt af de forsinkede tilladelser.

esl

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job