dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Tidligere ansat sagsøger Norddjurs for ni mio. kr.

Fratrådt leder blev meldt til politiet og sigtet for underslæb, men sigtelsen blev frafaldet. Nu vil han have erstatning.
23. SEP 2020 14.40

NORDDJURS: Forrige år blev en tidligere leder på et værested i Norddjurs af kommunen meldt til politiet i en sag om bilagsrod og ulovlige indkøb. Politiet sigtede ham for underslæb, men frafaldt senere sigtelsen.

Nu har den tidligere ansatte rejst et erstatningskrav på knap ni mio. kr., skriver TV2 Østjylland. Det svarer til hans årsløn gange 15, som er antallet af år, til han kan gå på pension, og kravet skyldes, at kommunens udtalelser om sagen har forhindret ham i at finde et nyt arbejde i samme branche, siger hans advokat Torben Dyring Kledal.

- Kommunen er kommet med oplysninger i offentligheden, som har haft en økonomisk konsekvens nu og her og på den lange bane for min klient. Han står med en uddannelse, som han ikke kan bruge, fordi ingen vil ansætte ham på grund af af de udtalelser fra kommunen, siger han til tv-stationen.

Fratrædelse

I september 2017 advarede en medarbejder den juridiske afdeling i Norddjurs om mulige uregelmæssigheder på det værested, hvor manden var leder. Et halvt års tid senere indgik kommunen en fratrædelsesaftale med ham.

Derefter begyndte Kommunen.dk at grave i sagen og beskrev i flere artikler blandt andet, hvordan han havde foretaget indkøb hos egne bekendte udenom kommunens indkøbspolitik og i strid med udbudsreglerne.

De væsentligste oplysninger i Kommunen.dks artikler stammede fra aktindsigter, mens Norddjurs Kommune kun i meget begrænset omfang var villig til at udtale sig.

Norddjurs Kommune satte i løbet af foråret 2018 gang i sin egen efterforskning af sagen, som i juli 2018 resulterede i politianmeldelsen og senere i sigtelse.

Sigtelsen blev frafaldet i december 2019, fordi "vi vurderede, at han ikke ville blive fundet skyldig i en eventuel retssag", siger pressemedarbejder ved Østjyllands Politi Jakob Christiansen til TV2 Østjylland.

Ifølge tv-stationen har Norddjurs Kommune via sin advokat afvist erstatningskravet.