Det er en dyr fornøjelse at få det uundværlige vand i vandhanerne og at komme af med spildevandet igen. I hvert fald nogen steder. For det afhænger af, hvor i landet man bor, og hvilken vandforsyning, man hører til. Vandforsyningen er et såkaldt naturligt monopol, og samfundet har indført nogle mekanismer, så der ikke kan spindes guld på vandet. Det skal som forenklet grundprincip blot løbe rundt.
Alligevel kan forskellene være meget store. I hver ende af skalaen finder man Frederiksberg og Ærø. På Frederiksberg betaler en typisk husstand 2.422 kr. årligt for drikkevand og 1.463 kr. for at aflede vandet igen - en samlet udgift på 3.885 kr. for vand. På Ærø betaler familien 3.276 kr. for drikkevandet og 8.404 kr. for spildevandet, i alt 11.680 kr., hvilket er 7.795 kr. mere, end indbyggerne på Frederiksberg betaler. Det fortæller Jyllands Posten.
Fuldmægtig i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Malte Lisberg Jensen forklarer til avisen, at der kan være mange årsager til prisforskellene:
- Nogle forsyninger har måske gamle rør, som kræver mere vedligeholdelse. Samtidig er det eksempelvis dyrere at grave rør ned på Frederiksberg end på Ærø pga. af de hensyn, der skal tages til andre kabler i jorden o.l. Til gengæld er der ikke nær så mange til at dele regningen på Ærø, og det kan hæve prisen for den enkelte forbruger, siger han.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.