Stærke salg sikrer European Energy medgang i første kvartal
European Energys salg af elektricitet er steget med 58 pct. sammenlignet med første kvartal sidste år.
Foto: Henning Bagger. Ritzau Scanpix

Stærke salg sikrer European Energy medgang i første kvartal

Et stigende salg af elektricitet og et frasalg af tre vindmøller sikrer European Energy et resultat før skat på 31,4 mio. kr. i årets første kvartal, selvom coronakrisen har medført tab.
27. MAJ 2020 14.55

European Energy trodser coronakrisen og fremviser et kvartalsregnskab med et resultat før skat på 31,4 mio. kr., oplyser European Energy i en pressemeddelelse. 

Energiselskabet havde en omsætning på 214,3 mio. kr., hvoraf særligt salget af elektricitet i første kvartal gav medgang. Her steg salget med 58 pct. sammenlignet med første kvartal sidste år og var på 115 mio. kr. 

Derudover noterer European Energy salget af tre møller i Svindbæk Wind Farm til Aquila European Renewable Income Fund. European Energys salg af energiparker i kvartalet udgjorde i første kvartal 91,8 mio. kr.

- Jeg er tilfreds med, at vi har været i stand til at holde kursen og bevares tabiliteten i vores forretning i usikre tider. Vi har formået at udvide vores udviklingspipeline til i alt +15 GW og fortsætte vores igangværende byggeaktiviteter i Danmark, Polen, Tyskland, Italien og Brasilien – kun med mindre forsinkelser. Jeg er sikker på, at vi fortsat vil se en efterspørgsel efter de grønneste, billigste og mest skalerbare løsninger til energiproduktion. Det kan vi levere, siger administrerende direktør Knud Erik Andersen. 

Der var dog også modgang i løbet af kvartalet. Det løbske coronaforløb i Brasilien har ramt den brasilianske valuta negativt, hvilket har givet en nedskrivning af European Energys projekter i Coremas på 32,9 mio. kr. 

Trods coronakrisen og de globale udfordringer har European Energy holdt fast i de samlede forventninger til årsregnskabet med et overskud på 261,4-291,2 mio. kr., som man efter første kvartal fortsat forventer at kunne levere. 

esl

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev