dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Sønderborg forventer at spare millioner på udbud af rengøring

Økonomiudvalget har godkendt en plan for fase 2 af et udbud af rengøring og forventer at spare seks mio. kr. i 2024.
31. MAJ 2021 15.17

SØNDERBORG: En tro på, at der er millioner i besparelser at hente, har fået Sønderborg Kommune til at godkende, at rengøringsopgaverne i kommunen sendes i udbud. Således er planerne for fase to af konkurrenceudsættelsen af rengøring nu godkendt i økonomiudvalget. 

Det blev i budgetaftalen for 2020-2023 besluttet, at rengøringsområdet skulle konkurrenceudsættes i to faser.

Udbuddet i fase et er gennemført. Det omhandlede de kommunale enheder på jyllandssiden i kommunen. To eksterne leverandører vandt hver sin delaftale. Den aftale forventes at give en økonomisk gevinst på to mio. kr. 

Fase to af konkurrenceudsættelsen på rengøringsområdet, vil omfatte rengøring af de resterende kommunale enheder, som ligger på Als. Fase to forventes at give en besparelse på 1,5 mio. kr. i 2022 stigende til tre mio. kr. 2023 og seks mio. kr. i 2024.

Kunne ikke gøre det billigere selv

For at sikre at kommunen ikke kunne klare opgaven billigere ved selv at håndtere rengøringen, blev forvaltningens rengøringsenhed, Rådhusservice, i forbindelse med fase et bedt om at give et kontrolbud på udbuddet.

Her blev det erfaret, at kvadratmeterprisen på rengøring hos eksterne leverandører er en del lavere end de priser, som Rådhusservice kunne tilbyde. Dette skyldes blandt andet den gældende overenskomst for offentligt ansatte på området og høj anciennitet blandt medarbejdere i rengøringsenheden.

Derfor har man i forbindelse med fase to af udbuddet droppet at indhente et kontrolbud fra egen rengøringsenhed.

Når fase to af udbuddet er gennemført, vil alle rengøringsopgaver være fjernet fra kommunens egen rengøringsenhed. Rådhusservice vil i stedet fremadrettet fungere som en kontraktstyringsenhed på rengøringsområdet frem for en driftsenhed.   

Udbuddet gennemføres med henblik på at en ny kontrakt kan være på plads til 1. januar 2023.

amp