Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Flertal for nye regler:
Slut med betalt orlov til byrådsmedlemmer på ferie

Reglerne bliver mere rimelige, når lokalpolitikere fratages retten til fuld løn under orlov, siger minister.
29. MAJ 2020 6.24

FOLKETINGET: Et folketingsflertal bestående af regeringen, Venstre, De Radikale, SF og De Konservative har indgået en aftale, der stopper muligheden for, at byrådsmedlemmer kan gå på frivillig orlov og samtidig modtage løn, skriver DR Nyheder.

Det var blandt andet sager med lokalpolitikere, der har været på længere ferier, der fik debatten til at blusse op. Her skulle de efter reglerne modtage vederlag, hvad enten de selv ønskede det eller ej.

Aftalepartierne er desuden enige om at ændre reglerne, så byrådsmedlemmer ikke længere kan få sygeorlov med løn uden at dokumentere sygdommen. For fremtiden skal de ligesom alle andre på arbejdsmarkedet kunne vise en lægeerklæring.

Ifølge indenrigsminister Astrid Krag (S) betyder ændringen, at reglerne bliver mere 'rimelige'. Det er også, hvad flere lokalpolitikere har ønsket, påpeger hun.

- Ingen kan forsvare, at en politiker får vederlag, når man er på jordomrejse, eller at man ikke skal dokumentere sygdom, som de fleste andre skal. Derfor strammer vi reglerne, så de bliver mere rimelige. Det bliver klare regler, der også kan administreres i praksis, siger hun til DR Nyheder.

Ritzau