DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Skovbørnehave i Gladsaxe vinder Årets Dagtilbud 2019

Dagtilbud i Gladsaxe, Vejle og Sønderborg var alle nomineret til Årets Dagtilbud, som blev uddelt af Børne- og Undervisningsministeriet. Prisen skal give inspiration til andre.
16. DEC 2019 15.20

GLADSAXE / VEJLE / SØNDERBORG: Børne- og Undervisningsministeriet har kåret Årets Dagtilbud, som gik til Gladsaxe Skovbørnehave. Den integrerede institution Asebo i Vejle og Børnehuset Toften i Sønderborg var også nomineret for deres indsats. 

Gladsaxe Skovbørnehave får blandt andet prisen for at gøre børnene til medskabere af hverdagen, når de for eksempel præsenterer deres egne arbejdstegninger til projekter. I Gladsaxe Skovbørnehave reflekterer og evaluerer hele personalegruppen systematisk deres arbejde med børnenes trivsel, læring, udvikling og dannelse. Det er med til at skabe en fælles forståelse for det pædagogiske arbejde, der udføres i skovbørnehaven.

Vinderen af prisen som Årets Dagtilbud skal kunne inspirere andre dagtilbud med sin praksis. Her bemærker fagudvalget også Gladsaxe Skovbørnehaves tilgang til bæredygtighed. Udover at personalet indhenter forskellige materialer, der benyttes på forskellig vis i børnehavens legezoner, får de også inddraget forældre, andre fagprofessionelle og lokalsamfundet i deres hverdag.

Prisen er kåret af repræsentanter udpeget af FOA, BUPL, KL, Forældrenes Landsforening (FOLA) og Danske Professionshøjskoler samt praktikere fra dagtilbudsområdet. 

Børne- og Undervisningsministeriet har desuden udarbejdet en artikel om de nominerede dagstilbud i henholdvis Gladsaxe, Vejle og Sønderborg

esl