Sidste Novo-millioner mod corona fordelt

De sidste seks bevillinger til coronavirus-relaterede projekter er netop fordelt. Se her, hvilke projekter de går til.
11. APR 2020 11.43
TEMA: Corona

Novo Nordisk Fonden har uddelt i alt 74,9 mio. kr. til 43 projekter, der på kort sigt kan være med til at afbøde de sundhedsmæssige konsekvenser af covid-19-epidemien i Danmark og resten af rigsfællesskabet. Det akutte program er lukket for ansøgninger, og de sidste bevillinger fra puljen er hermed uddelt.

I denne og sidste omgang har Rigshospitalet fået knap fem mio. kr. til at lave en patientdatabase til overblik og behandling af corona-patienter, som effektivt vil kunne visitere, teste og behandle borgere mistænkt for covid-19 i hele Danmark. Det skal blandt andet sikre mod overbelastning af enkelte hospitaler. Hvidovre Hospital har fået knap en halv mio. kr. til at undersøge kombinationsbehandling af covid-19.

Regionshospital Nordjylland har fået knap en mio. kr. til at afdække, hvor stor en andel af danske covid-19 patienter, som udskiller covid-19 rektalt. Baseret på tidlige studier fra Kina er det nemlig muligt, at man kan påvise covid-19 i for eksempel danske patienters afføringsprøver, som kan vise sig at være effektive i forhold til at nedbringe antallet af falsk-negative prøver.

I Grønland har Styrelsen for Sundhed og Forebyggelse også fået knap en million kr., her til at indkøbe monitoreringsudstyr til at overvåge patienter, som er indlagt med covid-19. Pengene skal bruges til at sikre, at de fem regionssygehuse og 11 sundhedscentre i Grønland har det fornødne udstyr. På Færøerne har en national genetisk biobank modtaget lige over en halv mio. kr. til at indsamle diagnostiske blod- og vævsprøver her.

Sidst har Parkinsonforeningen fået 100.000 kr. til at producere en række træningsvideoer, der indeholder parkinsonspecifikke øvelser, som kan bruges i eget hjem. De skal inddeles efter sygdomsprogression, så der både er øvelser til dem, som har haft sygdommen i få år, og til dem, som har levet længe med parkinson. Træningsvideoerne bliver offentliggjort på YouTube, hvor de vil forblive tilgængelige, også efter nedlukningen af Danmark er aftaget.

eo

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt