Regeringens støttepartier støtter borgerforslag om oliestop i Nordsøen

SF, Enhedslisten og De Radikale har alle sagt, at de vil have den såkaldte ottende udbudsrunde annulleret. De håber, at nyt brogerforslag kan lægge pres på ministeren.
28. MAJ 2020 10.33

11 miljøorganisationer og fagforeninger har fundet sammen og stillet et borgerforslag om at stoppe olie- og gasproduktionen i Nordsøen. Det er et forslag, som regeringens støttepartier alle bakker op om. 

Både SF, Enhedslisten og De Radikale har sagt, at de vil have den såkaldte ottende udbudsrunde annulleret. Derfor møder borgerforslaget også glæde hos alle tre støttepartier, som håber, at forslaget vil presse regeringen til at tage stilling. Indtil nu har klimaminister Dan Jørgensen (S) udskudt beslutningen om Nordsøen. 

- Vi har før set, at et borgerforslag førte til klimaloven. Derfor er mit store håb, at det faktisk lykkes at gøre det samme og få stoppet nye olieboringer. Det ville være historisk, siger klimaordfører Mai Villadsen (EL).

Signe Munk, der er SF's klimaordfører, supplerer. Hun mener, at et ja til yderligere oliejagt vil være at gamble med befolkningens skattekroner.

- Vi anbefaler klart, at regeringen dropper den nye oliejagt. Man risikerer at sætte danske skattekroner over styr. Olieinvesteringer er ikke længere sikre investeringer, siger hun.

Hos De Radikale håber klimaordfører Ruben Kidde, at forslaget kan lægge pres på klimaministeren.

- Det her forslag kan forhåbentlig betyde, at Dan Jørgensen ikke kan blive ved med at skubbe bolden foran sig, siger han.

Sidste år rundede borgerforslaget 'Dansk klimalov nu' de 50.000 underskrifter, der automatisk sender forslaget i Folketinget. 

esl / Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job