Rambøll får stor opgave i Japan
Foto: Rambøll

Rambøll får stor opgave i Japan

Rambøll skal designe fundamentet for et kommende offshore-projekt for Obayashi og åbner samtidig kontor i Japan.
7. APR 2020 10.51

Rambøll har indgået en aftale med japanske Obayashi for godt et år. Her skal et design team fra Rambøll hjælpe Obayashi med at designe fundamenter til kommende offshore-projekter i Japan, oplyser Rambøll i en pressemeddelelse. 

Aftalen vækker glæde i Rambøll, som ser et stort potentiale i offshore markedet i Japan, som endnu ikke har haft så meget vind i sejlene som eksempelvis i Danmark. Således har Japan for kun et output på 65 MW offshore, mens Danmark til sammenligning har et output 1,7 GW.  

Det skal der dog laves om på, og Japan har planer om at installere 4 GW offshore vindkraft frem mod 2040. 

- Der er et kæmpe potentiale for Rambøll i Japan. Det er dog på samme tid et udfordrende geografrisk område for offshore vindmøller, som er kendt for både jordskælv og tyfoner, og som kræver særlige fundamenter som kan modstå de voldsomme naturkræfter, siger Søren Juel Petersen, der er Global Market Director for Offshore Wind i Rambøll.

Og det er Rambøll, der skal stå med denne særlige opgave om at designe de modstandsdygtige fundamenter. Rambøll er dog klædt godt på til opgaven. 

- Rambøll har designet fundamenter til mere end halvdelen af all offshore vindmølleparker verden over, så med deres erfaring og ekspertise, føler vi os sikre med deres offshore-service, selvom betingelserne er udfordrende i Japan, siger Taku Kurimoto, General Manager i Obayashi Corporation.

Søren Juel Petersen tilføjer desuden, at Rambøll nu har planer om at få et kontor i Japan, da det ikke blot er nok med ekspertise, men det også kræver kultural forståelse og tilstedeværelse, hvis Japan-eventyret skal blive en succes. 

esl

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev