Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Planen er lagt for et CO2-neutralt København

KLIMA- OG MILJØKRISEN: Den nye klimaplan kræver kræver - ud over kommunale investeringer for 2,7 mia. - opbakning fra københavnerne og investeringer fra det private erhvervsliv
22. MAJ 2012 14.12

KØBENHAVN: København bliver ikke CO2-neutral uden massive investeringer fra kommunen, det private erhvervsliv og københavnerne. Men Københavns Kommunes nye klimaplan viser samtidig, at der er økonomisk sund fornuft i at nedbringe CO2-udledningen i København med 1,1 mio. ton.

Det kan nemlig ske, uden at det går ud over væksten og beskæftigelsen i hovedstaden, mens københavnernes investeringer i energirenoveringer vil tjene sig hjem i besparelser på el- og varmeregningen.

- Med klimaplanen investerer vi i vækst og livskvalitet: københavnerne får en bedre hverdag i en grønnere og sundere by. Investeringerne sikrer jobs nu - og de nye løsninger skaber fundamentet for en stærk grøn sektor, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Cyklen frem for bilen
Klimaplanen peger på en række områder, hvor københavnernes liv vil ændre sig i de kommende år, hvis ambitionen om en CO2-neutral hovedstad skal blive en realitet.

- En CO2-neutral hovedstad bliver kun en realitet med opbakning og engagement fra københavnerne. Vi skal vælge cyklen frem for bilen, sortere og genanvende mere af vores affald og investere i energirenoveringer af vores boliger. Belønningen vil vise sig i form af en række miljøfordele som ren luft, mindre støj og større livskvalitet, siger teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF).

 

- At gennemføre KBH 2025 Klimaplanen kræver kommunale investeringer for omkring 2,7 mia. kr. frem mod 2025. Hertil komme nye private investeringer for 20-25 mia. kr. med en beskæftigelseseffekt på omkring 35.000 årsværk i perioden frem til 2025.

- Udover at bidrage til et bedre miljø og klima vil der også være økonomiske gevinster ved investeringerne. Københavnerne kan se frem til at spare 350 kr. på el- og varmeregningen hver måned, når klimaplanen er gennemført.

tsp