KØBENHAVN: København bliver ikke CO2-neutral uden massive investeringer fra kommunen, det private erhvervsliv og københavnerne. Men Københavns Kommunes nye klimaplan viser samtidig, at der er økonomisk sund fornuft i at nedbringe CO2-udledningen i København med 1,1 mio. ton.
Det kan nemlig ske, uden at det går ud over væksten og beskæftigelsen i hovedstaden, mens københavnernes investeringer i energirenoveringer vil tjene sig hjem i besparelser på el- og varmeregningen.
- Med klimaplanen investerer vi i vækst og livskvalitet: københavnerne får en bedre hverdag i en grønnere og sundere by. Investeringerne sikrer jobs nu - og de nye løsninger skaber fundamentet for en stærk grøn sektor, siger overborgmester Frank Jensen (S).
Cyklen frem for bilen
Klimaplanen peger på en række områder, hvor københavnernes liv vil ændre sig i de kommende år, hvis ambitionen om en CO2-neutral hovedstad skal blive en realitet.
- En CO2-neutral hovedstad bliver kun en realitet med opbakning og engagement fra københavnerne. Vi skal vælge cyklen frem for bilen, sortere og genanvende mere af vores affald og investere i energirenoveringer af vores boliger. Belønningen vil vise sig i form af en række miljøfordele som ren luft, mindre støj og større livskvalitet, siger teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF).
- At gennemføre KBH 2025 Klimaplanen kræver kommunale investeringer for omkring 2,7 mia. kr. frem mod 2025. Hertil komme nye private investeringer for 20-25 mia. kr. med en beskæftigelseseffekt på omkring 35.000 årsværk i perioden frem til 2025.
- Udover at bidrage til et bedre miljø og klima vil der også være økonomiske gevinster ved investeringerne. Københavnerne kan se frem til at spare 350 kr. på el- og varmeregningen hver måned, når klimaplanen er gennemført.
tsp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.