Pensionskasser fravælger olie og kul i nye grønne produkter

AP Pension, Topdanmark og senest PFA har lanceret helt nye klimavenlige pensionsprodukter. Velliv og Sampension er på vej med ligende tiltag.
19. FEB 2020 8.32

Flere pensionsselskaber er ved at lancere nye grønne pensionsprodukter, der tilbyder kunderne et fravalg af investeringer i fossile selskaber og tilvalg af grønne aktiver. PFA har netop lanceret et nyt pensionsprodukt, der udelukkende søger afkast fra klimavenlige investeringer. 

- Vi har været i dialog med en række firmakunder og organisationer. Og der har været en klar efterspørgsel efter et særligt bæredygtigt produkt, de kan tilbyde deres medarbejdere. Så du kan sige, at det er drevet af en efterspørgsel. Samtidigt ønsker vi at levere et produkt, der også gør det attraktivt at investere sin pension grønt og dermed øge efterspørgslen yderligere. Særligt klimadagsordenen fylder meget hos kunderne. Derfor har vi målrettet lavet et produkt med fokus på det, siger pressechef i PFA, Kristian Lund Pedersen.

PFA er ikke ene om at lancere helt nye pensionsprodukter, der giver kunderne et reelt klimavalg, de ikke har haft tidligere. I sommer lancerede AP Pension klimaproduktet 'AP Bæredygtig', og Velliv oplyser til Økonomisk Ugebrev, at også de er på vej med produktnyt, der afspejler kundernes efterspørgsel efter bæredygtig pension.

Topdanmark har netop præsenteret en såkaldt Formålspension, hvor man kan vælge fire forskellige områder, som en del af investeringerne skal rettes mod. Kunderne kan vælge mellem særligt fokus på grøn omstilling, ’Teknologisk udvikling’, danske eller globale investeringer.

- I Formålspension stiller vi udvidede krav til aktieinvesteringerne indenfor miljø, sociale forhold og virksomhedernes ledelse, bl.a. ved at udelukke tobak, kul, olie og naturgas, uanset hvilket af de fire områder, man vælger. Og derudover kan man så vælge at målrette investeringer i det område, man synes er vigtigst, og tilmed få mulighed for et højere afkast samtidig med trygheden i, at vi varetager investeringerne, siger administrerende direktør i Topdanmark Livsforsikring, Vivian Weis Byrholt.

Hos AP Pension oplyser investeringsdirektør Ralf Magnussen i forbindelse med lanceringen af deres nye grønne produkt, AP Bæredygtig, at det indgår på samme vilkår som øvrige pensionsprodukter. Også Sampension har netop afsluttet en undersøgelse om kundernes holdninger og er i øjeblikket i gang med at vurdere resultaterne med henblik på nye produkter og ændringer i strategien for ansvarlige investeringer.

Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev