
Det betaler sig at følge op med hjemmebesøg, når en ældre borger har været indlagt på sygehuset. Over en halvårlig periode sparede de involverede kommuner 12.688 kr. pr. borger. Samtidig genindlægges den ældre i mindre omfang. Det viser en ny undersøgelse, som Dansk Sundhedsinstitut har gennemført for KL, oplyser foreningen.
- Det er gevinster, der kan mærkes. Jeg forventer derfor, at undersøgelsens resultater vil medvirke til, at flere regioner og kommuner vil igangsætte opfølgende hjemmebesøg, siger Anny Winther (V), formand for KL's Social og Sundhedsudvalg.
Den ældre vinder også
Undersøgelsen omfatter ældre borgere over 78 år, der modtager besøg af egen læge og af den kommunale hjemmesygeplejerske, efter borgeren har været indlagt på et sygehus. Besparelserne opstår, fordi der sker en reduktion i forbruget af kommunale ydelser til borgere, der får tilbudt opfølgende hjemmebesøg, i forhold til borgerne som udskrives uden tilbuddet.
Udover den økonomiske gevinst, så vinder den ældre borger også på det. For ældre borgere, som modtager opfølgende hjemmebesøg genindlægges i det efterfølgende halve år ikke i samme udstrækning som patienter, der ikke modtager et opfølgende besøg. På den måde reduceres det gennemsnitlige antal indlæggelser pr. borger med 11 pct.
- Det er meget positivt, at vi får dokumenteret gevinsterne ved at samarbejde om at følge op på de ældre patienter. Jeg håber især, at undersøgelsen vil overbevise de praktiserende læger om, at opfølgning i borgerens eget hjem giver rigtig god mening, siger Anny Winther.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.