Opec+ forlænger nedjusteringer

Opec+ er blevet enige om at forlænge aftalen fra april om nedjusteringer i olieproduktion. Mexico er dog ikke med i aftalen.
7. JUN 2020 10.40

Opec+ blev lørdag enig om en forlængelse af nedjusteringen i olieproduktionen fra april. Det er dog ikke alle medlemmer, som er med i aftalen, eftersom Mexico har valgt at stå uden for.

Præsident Andres Manuel Lopez Obrador, som har lovet at øge landets produktion af råolie, afviste på forhånd, at yderligere nedskæringer kunne komme på tale.

Under den oprindelige aftale gik Mexico med til at mindske produktionen med 100.000 tønder daglige. Allerede dengang stillede landet sig dog på bagbenene og modstod pres fra andre lande om at producere 400.000 færre tønder olie.

Energiminister Rocio Nahle bekræfter, at Mexico ikke kommer til at skære yderligere.

- Der er andre lande, som har forlænget den mindskede produktion til juli. I dette tilfælde siger vi nej. Vi holder os til den aftale, vi underskrev i april, siger hun.

Mexicos manglende villighed til at gå med i produktionsnedskæringer skabte særligt uenigheder med Saudi-Arabien i april.

Man nåede dog frem til enighed, efter at USA gik med til at gøre op for forskellene i landenes aftaler.

Oliepriserne er steget en del efter aftalen i april, dog uden at nå det generelle niveau fra før de voldsomme fald på verdensmarkederne.

Ritzau / Reuters / esl

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev