Oliepriserne går stadig op forud for nye Opec+-diskussioner
Oliepriserne steg samlet for femte uge i træk forud for nye Opec-diskussioner.
Foto: Exxonmobil Australia

Oliepriserne går stadig op forud for nye Opec+-diskussioner

Oliepriserne steg for femte uge i træk, mens USA er i dialog med Rusland forud for nye Opec+-diskussioner om olieproduktionen, som kan gå i gang allerede i denne uge.
2. JUN 2020 9.34

Oliepriserne steg for femte uge i træk og afsluttede dermed maj med rekordstore prisstigninger. 

Den amerikanske WTI-olie steg med 88 pct. gennem maj, skriver nyhedsberauet Bloomberg. Det er en rekord, som dog kommer på baggrund af et historisk kollaps og meget lave priser i april. 

Ikke desto mindre, fortsatte oliemarkederne deres optur i sidste uge for femte uge i træk, hvor WTI-olien åbnede mandag i 33,25 dollar per tønde olie og lukkede fredag i 35,49 dollar per tønde. 

Nordsøolien steg ligeledes fra 36,12 dollar per tønde olie til 37,84 dollar per tønde. Dermed steg Nordsøolie, som ikke blev ramt ligeså hårdt af krisen som den amerikanske råolie, med godt 44 pct. gennem maj. 

Trump i dialog med Putin

Markederne har generelt set taget pænt imod de nedjusteringer, som Opec+ og de resterende olieproducerende lande har indgået. Der er derfor også blev luftet muligheden for at forlænge disse nedjusteringer, for at stabilisere markedet yderligere, før man begynder at tilbagerulle nedjusteringerne for produktionen. 

Det har været et af samtalepunkterne mellem USA og Rusland, da Donald Trump talte i telefon med Vladimir Putin, som forbereder sig forud for det kommende Opec-møde, skriver Oilprice.com.

Det næste Opec-møde er planlangt til d. 9. juni, men det er på tale at rykke mødet frem til allerede denne uge, skriver Reuters

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev