Oliepriserne fortsætter nedtur efter virusbekymringer

Efterspørgelsen efter olie styrtdykker fortsat, hvilket sender prisen ned. OPEC-landene mødes nu for at diskuttere, hvordan man kan stabilisere situationen.
4. FEB 2020 12.48

Olie fortsætter den værste begyndelse til et ny år siden 1991 i skyggen af bekymringer for coronavirusen i Kina. Futures-børsen i New York ramte desuden det laveste niveau i et år, mens at efterspørgelsen efter olie faldt til omkring tre mio. tønder pr. dag. Det skriver Bloomberg. 

Faldet i olie-efterspørgelsen skal særligt ses i lyset af situationen i Kina med coronavirusen. På grund af frygten for yderligere spredelse af virusen, har en række transportruter været lukket og dermed mindsket nødvendigheden for olie. Kinas olieforbrug er er således faldet med omkring 20 pct. efter virusudbruddet.   

Verdens olieeksportører OPEC diskutterer nu, hvilke tiltag man kan tage for at stabilisere markedet, mens man kan konstatere, at priserne nu går i det såkaldte 'bearmarket', som betyder, at priserne er 20 pct. under seneste topniveau. 

Ifølge The Wall Street Journal er det på tale blandt OPEC-landene, at Saudi Arabien begrænser deres eksport med 500.000 tønder olie for at stabilisere markedet. Et andet scenarie betyder, at Saudi Arabien midlertidig stopper for salget af én mio. tønder olie. 

Bjarne Schieldrop, analytiker ved SEB, siger dog til WSJ, at 500.000 tønder olie langt fra er nok, da  de første tal fra Kina peger på, at der i alt har været brug for tre mio. tønder olie mindre efter virusudbrudet, og at hverken markedet eller situation har stabiliseret sig. 

I løbet af januar er priserne faldet med 15 pct. 

esl

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev