Ørsted vil være CO2-neutral i 2025

Ørsted vil være CO2-neutral i 2025. Dermed vil Ørsted blive det første store energiselskab med en nettoudledning på nul fra sin energiproduktion.
31. JAN 2020 13.46

Gennem de seneste ti år har Ørsted gennemgået en større forvandling fra et selskab baseret på fossile brændstoffer til et grønt energiselskab, som for nyligt blev kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed.

Men forvandlingen stopper ikke her. Næste mål er nu sat, Ørsted skal være CO2-neutral i 2025, har Ørsted meldt ud i en ny strategi.   

- Vi er nået rigtig langt med at reducere vores CO2-udledning, og Ørsted er mere end 20 år foran, hvad der ifølge videnskaben er nødvendigt for at begrænse den globale opvarmning til 1,5 °C. Nu har vi besluttet at gå et skridt videre ved at gøre Ørsted CO2-neutral allerede i 2025. Hvis vi skal bremse klimaforandringerne, kræver det, at alle dele af vores samfund gør en indsats, og det skal være nu. Det gælder især inden for energiproduktion og -forbrug, der tegner sig for 73 pct. af den samlede CO2-udledning på verdensplan, siger Henrik Poulsen, administrerende direktør i Ørsted. 

- Skiftet fra sort til grøn energi har ikke været nemt, men det har været nødvendigt. Jeg håber, at vores omstilling kan inspirere andre lande og virksomheder til at tage mere drastiske skridt, end de måske tror er mulige. 

Med den nye ambition fortsætter Ørsted med at udfase kul i 2023 og installere 20 GW hav- og landvindmøller i 2025, ligesom man investerer for 200 mia. kr. i grøn energi frem mod 2025. 

Med sin målrettede indsats for at fortsætte udfasningen af fossile brændstoffer og udbygningen af grøn energi vil Ørsted nedbringe sin CO2-udledning med mindst 98 pct. i 2025. De sidste to pct. vil Ørsted finde blandt andet at stoppe med købe eller lease biler, der kører på fossilt brændstof. 

Læs Ørsteds strategi for bæredygtighed her

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev