Ørsted sikrer sig statsstøtte til tysk hydrogen-projekt
Grøn hydrogen vil kunne bruges til både el, varme og i flybrændstof, håber Westküste 100, der nu får 223 mio. kr. i støtte.
Foto: Ørsted

Ørsted sikrer sig statsstøtte til tysk hydrogen-projekt

Tysklands første storskala hydrogen-projekt Westküste 100, hvor blandt andre danske Ørsted er med, får 223 mio kr. i støtte fra den tyske regering.
3. AUG 2020 11.25

Tysklands første storskala hydrogen-projekt Westküste 100 har netop fået grønt lys til deres ansøgning om støtte fra det tyske finans- og energiministerium, som afsætter 30 mio. euro - godt 223 mio. kr. - til projektet. 

Westküste 100 har et budget på godt 660 mio. kr., og det er derfor mere end en tredjedel, som nu kommer fra de tyske myndigheder, efter projektet blev et af de udvalgte 'Real Laboratories for the Energy Transition'. 

Det er en glædelig nyhed hos partnerne i Westküste 100, heriblandt Ørsted, hvor CEO for Ørsted Offshore Martin Neubert kalder det for et 'markant' skridt i Ørsteds ambitioner for hydrogen. Udover Ørsted er ni andre parter med i projektet. 

Westküste 100 ønsker at udnytte offshore vindenergi fra den tyske vestkyst i en elektrolyseprocess, der efterfølgende både kan bruges til varme, industri og i flybrændstof. 

Som første led af projektet vil H2 Westküste GmBH, der er et joint venture-selskab mellem Ørsted, EDF Germany og Heide Refiney, er derfor at anlægge et 30 MW elektrolyseanlæg.

- Vi tror på, at bæredygtig hydrogen er nøglen til at mindske CO2-udledningen i industrien. Westküste 100-projektet er en hjørnesten i vores forsøg på at føre an i udviklingen af hydrogen, ligesom vi gør på offshorevind, udtaler Volker Malmen, Managing Director for Ørsted i Germany.

esl    

 

 

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev