Ørsted opsætter vindmølle nummer 1.500
Ørsted har opstillet vindmølle nummer 1.500 undervejs ved opførelsen af Borssele 1 & 2.
Foto: Ørsted

Ørsted opsætter vindmølle nummer 1.500

Under opførelsen af Borssele 1 & 2 runder Ørsted to skarpe hjørner, vindmølle nummer 1.500 og 7 GW vindkraft globalt.
11. JUN 2020 9.15

Ørsted er netop nu i gang med opførelsen af Borssele 1 & 2 ved Hollands kyst. Installationen af den 25. havvindmølle af 94 ved projektet kommer måske til at ligne blot en af mange, men for Ørsted har den nok en særlig betydning. 

Det er nemlig havvindmølle nummer 1.500, som Ørsted opstiller. Når denne Borssele 1 & 2 bliver koblet til elnetværket, vil Ørsted desuden have krydset 7 GW i global vindkraft, oplyser Ørsted på sin hjemmeside. 

- Havvind er modnet enormt hurtigt og kan nu betragtes som en hjørnesten i den grønne omstilling mange steder i verden. De 1.500 havvindmøller, Ørsted indtil videre har installeret, vil bidrage væsentligt til en grønnere fremtid, siger koncerndirektør Anders Lindberg. 

Ørsted sigter mod at have installeret 15 GW i Danmark, Tyskland, Holland, Taiwan, Storbritannien og USA i 2025. 

- Der er ingen tvivl om, at potentialet inden for havvind har et meget bredere perspektiv. Havvind er i dag ikke blot et grønt, men også et konkurrencedygtigt alternativ til strøm baseret på afbrænding af fossile brændsler, siger han. 

Ørsted installerede verdens første havvindmølle ved Vindeby i 1991, som bestående af 11 0,45 MW havvindmøller. Siden da er havvindmøllerne vokset en del. Den første havvindmølle havde således et vingefang på 35 meter, mens den seneste opstillede havvindmølle ved Borssele 1 & 2 har et vingefang på 167 meter og en kapacitet på 8 MW. 

esl

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev