Ørsted indgår 125 GWh-købsaftale med Nestlé UK
Foto: Ørsted

Ørsted indgår 125 GWh-købsaftale med Nestlé UK

Ørsted har indgået endnu en stor PPA-aftale for offshore vind, som er med til at understrege Ørsteds position på markedet.
28. APR 2020 9.32

Ørsted har indgået en 15-årig købsaftale af el (PPA) med Nestlés afdeling i Storbritannien fra sin Race Bank Offshore-vindmøllepark. Nestlé UK vil fra 1. maj købe 125 GWh årligt fra Ørsted, som kan dække 50 pct. af Nestlé UK's energiforbrug. Aftalen gælder i 15 år. 

For Ørsted er det 37 MW af outputtet fra Race Bank-anlægget, svarende til godt 5,4 pct. af den mulige kapacitet på 537 MW. Aftalen er den største fixed-priced erhvervskøbsaftale af energi i Storbritannien, oplyser Ørsted. 

- Vi er meget glade for at indgå denne langvarige aftale med Nestlé og støtte dem i at nå deres bæredygtighedsmål. Store selskaber vælger i større grad at handle for klimaet ved at udnytte grøn energi og løfter samtidig efterspørgelsen efter bæredygtig energi, udtaler Rasmus Errboe, Senior Vice President og ansvarlig for erhvervs PPA'er hos Ørsted Offshore.

- Vores aftale med Nestlé UK viser, hvor attraktiv offshore vind er som en pålidelig, storstilet form for grøn energi og understreger Ørsteds ambitioner om at fortsætter som leder indenfor PPA'er for offshore vind. 

Ørsted indgik i december verdens største PPA for offshore vind, da man indgik en aftale med tyske Covestro, der skal aftage 100 MW fra Ørsteds Borkum Riffgrund 3. 

Nestlé er verdens største fødevarevirksomhed og Europas største virksomhed målt på værdi. 

esl

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev