Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Odense åbner Danmarks første miljømærkede daginstitution

Odense åbner Danmarks første miljømærkede daginstitution

Allerede til sommer åbner kommunen endnu én, hvilket til den tid gør Danmark til nordisk mester i svanemærkede institutioner

ODENSE: Odense Kommune står bag byggeriet af den første miljømærkede daginstitution i Danmark. Den grønne og energirigtige daginstitution byder på masser af frisk luft og lys til vuggestue- og børnehavebørnene.

Daginstitutionen Brobækken, der er en integreret institution med plads til 12 vuggestuebørn og 66 børnehavebørn, bliver Danmarks første daginstitution, der opnår det skrappe nordiske miljømærke Svanen.

- Odense Kommune har dygtigt sat sig selv i spidsen for grønt byggeri af institutioner. Brobækken bliver den første miljømærkede daginstitution, og allerede til sommer åbner kommunen nummer to i rækken. Det vil gøre Danmark til nordisk mester i svanemærkede daginstitutioner, siger miljøminister Karen Ellemann (V).

Siden 2007 er der bygget knapt 50 svanemærkede enfamiliehuse, og fra 2009 har det også været muligt at svanemærke daginstitutioner. Norge har i dag en enkelt svanemærket institution, mens der ingen er i Sverige.

lcl