Nyt design kan reducere brugen af stål til vindmøller med 30 pct.

Analysevirksomheden Carbon Trust har i samarbejde med blandt andre Ørsted testet nyt design til vindmøllefundamenter, som nu er frit tilgængelige.
27. FEB 2020 11.36

Den britiske non-profit analysevirksomhed Carbon Trust har gennemført sit projekt om designet af monopælsfundamenterne for offshore vindmøller, og resultaterne lægges nu ud offentligt, fortæller Carbon Trust på deres hjemmeside. 

Projektet Pile Soil Analysis (PISA) har kostet i omegnen af 30 mio. kr., og er blevet ledt af Ørsted og kørt igennem Carbon Trusts Offshore Wind Accelaerator program, hvorefter resultaterne er blevet behandlet af forskerere fra Oxford University, Imperial College london og University College Dublin.  

Et af resultaterne fra projektet er en mulig besparelser i designet og brugen af stål, som kan føre til en 30 pct. besparelse for stål. Et andet resultat fra projektet er, at ler er et mere stabilt fundament, end man tidligere har troet. 

- Vi tror, at denne nye metodik vil have en signifikant indflydelse på, hvordan branchen forstår sammenspillet med jordforhold og monopælsforhold, fortæller direktør for offshore vind i Carbon Trust, Jan Matthiesen.

Resultaterne fra PISA-projektet bliver nu offentliggjort i videnskabsjournalen Géotechnique, hvilket er stort, fortæller Miguel Pacheco Andrade, der har været involveret i projektet for Ørsted.

- PISA metodiken bliver nu rutinemæssigt brugt hos alle de store producenter i offshore industrien. Det er et paradigmeskifte indenfor offshore geotekniske design, siger Miguel Pacheco Andrade.

Ørsted har allerede selv taget den nye metode i brug ved eksempelvis Hornesa-projektet. 

De otte rapporter fra PISA kan findes hos ICE Virtual Library

esl

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt